Početak
  Ambasada
  Pozdravna poruka
  Vesti iz Ambasade
  O nama
  Kina i Srbija
  Politika
  Trgovina i investicije
  Kultura i obrazovanje
  O Kini
  Konzularni poslovi
  Obaveštenje
  Vize
  Legalizacija
  Obrasci
  Teme
  Korisni linkovi
  Inicijativa Pojas i put
  Ministarstvo spoljnih poslova
  Ekonomsko i trgovinsko odeljenje
  Kontakt
  Mapa sajta
  Početak > Ambasada > Vesti iz Ambasade
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je u kurtoaznu posetu novoimenovanu ambasadorku Kine gospođu Chen Bo
 (2019-02-05)
          4. februar 2019. godine, novoimenovana ambasadorka Kine u Republici Srbiji gospođa Chen Bo sastala se sa predsednicom Vlade Republike Srbije gospođom Brnabić.

Ambasadorka Chen Bo je pre svega prenela srdačne pozdrave koje je premijer Državnog saveta Narodne Republike Kine gospodin Li Keqiang uputio gospođi Brnabić, na čemu se predsednica Vlade gospođa Brnabić zahvalila i zamolila ambasadorku Chen Bo da prenese njene pozdrave upućene premijeru Državnog saveta Narodne Republike Kine gospodinu Li Keqiang-u.

Predsednica Vlade Republike Srbije gospođa Brnabić je poželela dobrodošlicu novoimenovanoj ambasadorki gospođi Chen Bo i istakla da su Kina i Srbija tradicionalni prijatelji, a međusobno političko poverenje čvrsto. Predsednica Vlade gospođa Brnabić se zahvalila kineskoj strani na značajnoj podršci Srbiji, posebno oko pitanja Kosova i Metohije. Ona je istakla da je praktična saradnja naše dve zemlje plodonosna i da uspešno napreduju veliki projekti poput železare Smederevo i RTB Bora, što posebno doprinosi ekonomskom i društvenom razvoju Srbije. Gospođa Brnabić se nada da će obe strane nastaviti da ulažu napore i podstiču dalji razvoj bilateralne saradnje.

Ambasadorka Chen Bo se zahvalila gospođi Brnabić na važnom doprinosu koji je dala za razvoj kinesko-srpskih odnosa i izrazila da se poslednjih godina bilateralni odnosi brzo razvijaju, nivo saradnje u svim oblastima podiže i ima dobre tendencije i veliki prostor za dalji razvoj, zbog čega je kineska strana zadovoljna. Kina je spremna da zajedno sa Srbijom ulaže napore i oslanjajući se na inicijativu „Pojas i put" i saradnju „16+1" podstiče dalje proširivanje i produbljivanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije.

        Dve strane su takođe razmenile mišljenja o konkretnim projektima bilateralne saradnje u oblasti saobraćaja, infrastrukture, investicija i saradnji „16+1" .

 Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je u kurtoaznu posetu novoimenovanu ambasadorku Kine gospođu Chen Bo  (2019-02-05)
 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kine gospođe Chen Bo  (2019-01-31)
 Sporazum između Narodne Republike Kine i Republike Srbije o ukidanju viza za nosioce građanskih pasoša stupa na snagu 15. januara 2017. godine  (2016-12-31)
 Pozdrav preko dalekih planina i voda  (2013-11-25)
 Odana počast novinarima nastradalim u NATO bombardovanju  (2012-05-07)
 Kineska ambasada u Srbiji i Društvo srpsko-kineskog prijateljstva ''Daleki istok'' održali drugarsko veče  (2011-06-13)
 Ambasada NR Kine učestvovala na Dobrotvornom božićnom bazaru  (2009-12-07)
 Potpisivanje predugovora o izgradnji mosta na Dunavu  (2009-10-23)
 „Dani kineske kulture" u Beogradu  (2009-10-15)
 Kineska ambasada u Srbiji proslavila šezdesetogodišnjicu osnivanja  (2009-10-01)