Početak > Konzularni poslovi > Obaveštenje
Obaveštenje o novoj viznoj politici(23.09)
2020-09-24 01:19

        Dana 23. septembra 2020. godine Ministarstva spoljnih poslova i Nacionalna imigraciona uprava Narodne Republike Kine objavile su zajedničko saopštenje o dozvoli strancima sa tri vrste važećih boravišnih dozvola da uđu u Kinu. Kompletan tekst je sledeći:


        Prema trenutnoj situaciji nove epidemije korona virusa i potrebama prevencije i suzbijanja iste, neke mere „Najave o privremenoj obustavi ulaska strancima koji drže važeće kineske vize i dozvole boravka", koju su izdali Ministarstvo spoljnih poslova i Nacionalna imigraciona uprava 26. marta 2020. godine, prilagođavaju se na sledeći način:

        Počevši od 00:00h 28. septembra 2020. godine, stranci koji poseduju važeće kineske dozvole boravka za rad, privatne poslove i spajanje porodice mogu da uđu u Kinu i ne moraju ponovo da se podnose zahtev za vizu.

        Ako su gore pomenute tri vrste dozvole boravka koje su posedovali stranci istekle nakon 00:00h  28. marta 2020, pod uslovom da razlog dolaska u Kinu ostane nepromenjen, nosioci istekle dozvole mogu da podnesu zahtev za odgovarajuću vizu u Kineskim diplomatskim predstavništvima sa isteklim dozvolama boravka i ostalim odgovarajućim dokumentima. 

         Gore pomenuti podnosioci zahteva moraju se striktno pridržavati kineskih propisa o merama za suzbijanje epidemije.

        Dana 26. marta saopšteno je da će se i dalje sprovoditi druge mere. Kina će postepeno nastaviti razmenu ljudi sa drugim zemalja pod uslovom da je sigurnost u borbi protiv epidemije obezbeđena.

        Posebno saopštenje.


        Gore pomenuti podnosioci istekle dozvole mogu od 28. Septembra podneti zahtev za vizu u našoj ambasadi. Koraci u podnošenju zahteva su sledeći:

        1. Molimo da popunite onlajn obrazac za prijavu za vizu (https://avas.cs.mfa.gov.cn/), nije potrebno zakazivati termin za vizu online.

        2. Poslati sken dozvole boravka koja je istekla nakon 28. marta 2020, sken pasoša i potvrde o zaposlenju i  važeće radne dozvole(Foreigner's Work Permit/Notification Letter of Foreigner's Work Permit) na e-mail adresu embassyinserbia@gmail.com.

        3. Podnosilac zahteva biće obavešten o vremenu sastanka nakon razmatranja.

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj