Početak > Konzularni poslovi > Vize
OBAVEŠTENJE O UVOĐENJU SISTEMA ZA ONLAJN POPUNJAVANJE FORMULARA I ZAKAZIVANJE TERMINA ZA VIZNE APLIKACIJE
2019/04/04

Kako bi pružili što bolju uslugu podnosiocima zahteva za vizu, Ambasada Narodne Republike Kine u Republici Srbiji će od 10. aprila 2019. godine početi sa sistemom popunjavanja formulara i zakazivanja termina za vizne aplikacije elektronskim putem.

1. Onlajn popunjavanje formulara

Svi podnosioci zahteva za kinesku vizu (osim viza za SAR Hong Kong i SAR Makao) su obavezni da popune aplikacioni formular elektronskim putem na portalu „Sistema za onlajn popunjavanje aplikacionih formulara za kinesku vizu"(https://cova.cs.mfa.gov.cn), i nakon popunjavanja fromulara i provere ispravnosti podataka, odštampaju potvrdu i aplikacioni formular i potpišu.

2. Onlajn rezervacija termina za podnošenje zahteva

Nosioci običnih pasoša su obavezni da rezervišu termin za podnošenje zahteva elektronskim putem na portalu „Sistema za onlajn rezervaciju termina za podnošenje zahteva za kinesku vizu" (https://avas.cs.mfa.gov.cn), i da u rezervisanom terminu dođu u Konzularno odeljenje Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji i podnesu zahtev za vizu.

Nosioci diplomatskih i službenih pasoša ne moraju onlajn da rezerišu termin za podnošenje zahteva, oni mogu direktno podneti zahtev za vizu u Konzularnom odeljenju Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji u vreme predviđeno za rad sa strankama.

3. Period prelaska na novi sistem će trajati od 10. aprila do 9. maj 2019. godine. Tokom prelaznog perioda podnosioci zahteva za vizu još uvek mogu da podnose ručno popunjenu i staru verziju aplikacionog formulara i da apliciraju bez onlajn rezervacije termina. Međutim, prilikom onlajn popunjavanja novog formulara svakako je potrebno napraviti i onlajn rezervaciju termina za predaju dokumentacije. Od 10. maja 2019. stare verzije i ručno popunjeni formulari koji su trenutno u upotrebi, kao i nerezervisani termini za predaju dokumentacije neće biti prihvaćeni.

Od 10. maja 2019. principijelno nećemo više pružati uslugu hitne obrade dokumentacije.

 

Konzularno Odeljenje

Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji

4. april 2019

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj